Het UV-examen heeft tot doel te bewijzen dat de hond in staat is een lichamelijke inspanning te leveren, zonder daarna aanzienlijke vermoeidheidsverschijnselen te vertonen.

Hiervoor moet de hond in drie étappes van respectievelijk 8, 7 en 5 km. met een snelheid van minimum van 12 km/h en maximaal 15 km/h naast de fiets draven, waarbij erop gelet dient te worden dat de hond in een gelijkmatige draf loopt, zonder haperingen of een onregelmatig ritme, waardoor de hond in galop geraakt.

Na deze drie étappes wordt een pauze van 15 minuten ingelast; hierna wordt dan nog een gehoorzaamheidsoefening uitgevoerd. Een trainingsschema is bij de vereniging verkrijgbaar.

Het gebruik van een 'springer' tijdens het examen is toegestaan!

Iedere hond, mits gezond van lijf en leden, zou in staat moeten zijn om dit examen af te leggen. Voor dit examen kunt u wanneer u voldoende hebt getraind eigenlijk niet afgewezen worden. De enige pech die u kunt hebben, is wanneer de hond ergens in is gestapt of zich verstapt heeft. Kortom een examen waar u eigenlijk geen zenuwen voor hoeft te hebben en dat heel gezellig is.

Leeftijd van de hond: vanaf 16 maanden t/m 6 jaar (tot de eerste dag dat de hond 7 wordt)
Kantine, Bergschenhoek, Lage Bergse Bos
Bunzingpad 1 (navigatie Bosweg)

Kantine, Capelle a/d IJssel, Rivium
Rivium Promenade 5

Banner Prins


Banner Raad van Beheer